15.-18. august 2016 Torrevieja til La Manga

(Janne skriver) Det er veldig mye greier som skal til før vi klarer å hive fortøyningene. Men vi fikk i hvert fall hjelp til å bli kvitt de gamle batteriene. Det er fantastisk god service i Marina Salinas.

To staute "marineros" kom å hentet 4 blytunge batterier.
To staute «marineros» kom å hentet 4 blytunge batterier.

De nye batteriene fungerer helt perfekt. Ingen skriking i sikringsskapet når jeg bruker vannkokeren om morgenen. Altså slik «low battery» alarm. Håper jeg aldri skal høre den igjen.

Vi har også hatt forseilet hos seilmaker igjen. Forrige gang ble ikke alle sømmene forsterket, og faktisk ikke reparert i det hele tatt. Så vi har tatt seilet ned igjen og leverte det hos ny seilmaker med håp om å få hullet reparert. Men dessverre så var ikke symaskinen til seilmakeren stor nok. Vi har plastret igjen med seiltape og heist det opp igjen. Bedre lykke neste gang. Innen vi krysser Atlanteren får vi håpe det er reparert.

Forsøker å vaske litt på seilet mens vi setter det opp igjen.
Forsøker å vaske litt på seilet mens vi setter det opp igjen.

 

Men etter mye om og men fikk vi endelig kastet fortøyningene, og kommet oss ut på svai.

Endelig. Ikke lenger lenket til brygga.
Endelig. Ikke lenger lenket til brygga.

 

Bergenseren har måttet vike plassen for våre nye skrikende naboer.
Bergenseren har måttet vike plassen for våre nye skrikende naboer.

Alle fortøyningstau og fendere trenger selvfølgelig en «total makeover» etter månedsvis i vær og vind på brygga i Torrevieja.

 

Tauvasking på gang.
Tauvasking på gang.

 

Men vi får ta det litt etter hvert. Først måtte vi reparere septiktanken på vår side. Syntes det begynte å lukte ganske bedritent, og det var ganske riktig. Septiken har lekket ned i skroget.

Men det betyr jo bare at man får tøyd ut ryggen skikkelig. Må stå på kne med nesa ned under dørken (i urinlukt) og få opp uhumskheten med svamp.

Men nå er alt i sin skjønneste orden, og vi har til og med laget mat om bord.

Gourmetmat på gang. Spagetti, bolognese saus, corn beef og diverse annet.
Gourmetmat på gang. Spagetti, bolognese saus, corn beef og diverse annet.

 

Ganske deilig å slippe restaurantmat for en stund. Vi må øve oss på matlaging om bord. Hittil har vi laget 3 brød i brødbakermaskinen, og vi tror vi har funnet oppskriften nå. Det siste brødet var helt perfekt. Takk til Ragnar Nygård.

Etter at par dager på svai utenfor Torrevieja var det på tide å reise videre. Ferden har begynt.

Adios Torrevieja. Oppholdet i Marina Salinas har vært en av de beste.
Adios Torrevieja. Oppholdet i Marina Salinas har vært en av de beste.

 

Vi har hatt en nydelig seilas. Lite vind, men alle seilene oppe. Og vi har sust avgårde i 4,5 knop. Etter knappe 3,5 time var vi fremme ved Mar Menor. Vi kastet ankeret utenfor La Manga som er den 22 km lange halvøya som skille Mar Menor fra Middelhavet. Mar Menor betyr «Det lille havet» men er faktisk Europas største saltsvannslagune.

La Manga - turistenes boltreplass.
La Manga – turistenes boltreplass.
Når det er 31 grader varmt er det VELDIG deilig med et avkjølende bad.
Når det er 31 grader varmt er det VELDIG deilig med et avkjølende bad.

Her har vi i hvert fall tenkt å ligge en natt, (kanskje flere) og nyte det deilige vannet, slappe av i cocpit og beundre solnedgangen. For ikke å snakke om fullmånen.

Kvalitetstid.
Kvalitetstid.

 

God natt fra Steinar og Janne utenfor Mar Menor.
God natt fra Steinar og Janne utenfor Mar Menor.

 

 

12 kommentarer til «15.-18. august 2016 Torrevieja til La Manga»

 1. Det er 19. august i dag og vi gamle i Horten gratulerer med dagen. Etter de flotte bildene å dømme, kunne dere vel ikke ha det bedre. Ønsker dere en flott seilas videre.

 2. Meeen så fantastisk solnedgång! Själv har jag halsont och varit hemma från jobbet idag ( jobb= sånt som många sysslar med från måndag-fredag ?)
  Ikväll blire tacos o fotbollsfinalen för damlandslaget i OS. Sverige går för guld ⚽️⚽️???????? ☀️⛵️ Ha en strålande afton! Många kramar

 3. Fin innføring i livet ombord!
  Mye jobbing skjønner jeg, men kanskje mest kvalitetstid?
  Hyggelig å se de fine bildene og følge med på hva dere driver med.
  Jeg har vært i Stavern i dag, er hjemme nå og sitter på balkongen under markisen fordi det regner. Bare så dere skjønner hvor deilig dere har det☀️Klem ??

 4. Ser ut som dere begynner å gli så smått inn i dessertlivet? Koselig med rapport, det er Janne som er levende ferdskriver, forstår jeg – gøy å se bildene, særlig for meg som ikke har sett denne båten i virkeligheten i det hele tatt. Du verden for plass dere har å boltre dere på! Også så lekkert interiør! Hvor mye «boflate» har dere, egentlig?
  Noe jeg er nysgjerrig på, og som kanskje er av generell interesse: Fra Noravindreisen for ti år siden, fortalte dere at veldig mye søppel (tomme ølbokser fx) bare ble krøllet sammen og kastet på havet. Det gjaldt kanskje særlig under Atlanterhavskryssingen. Er det innført noen slags restriksjoner på søppelhåndtering under seilaser på de syv hav nå, ti år etter? Vern av havet, også de store verdenshavene, er jo et hett internasjonalt klimapolitisk tema nå. Fisk fanges med buken full av plast osv. Møter dere en økt bevissthet om slike spørsmål i havner dere legger til i, hos andre langseilere dere treffer?

 5. Æsj, jeg skrev lang kommentar som ikke ble sendt. Kortversjon: lekre bilder, lekker båt, hvor mange m2 boflate har dere egentlig? Gøy å se at dere er i gang med dessertlivet. Og Janne er ferdskriver. Og et spørsmål: Møter dere endret bevissthet omkring søppelhåndtering og vern av verdenshavene? For ti år siden fortalte dere at veldig mye – tomme ølbokser, for eksempel – bare gikk rett i sjøen (særlig under Atlanterhavskryssingen?). I dag er jo vern av havrommet, som det heter, et hett internasjonalt klimapolitisk tema. Jeg er spent på om dere merker dette i havner og blant andre langseilere.

  1. Vi har ikke møtte andre langturseilere enda. Men vi merker jo at vi selv er mye mer bevisst. Her går ingenting i havet. Vi må ta vare på havet vårt vet du 🙂

   1. Ja, jeg vet jo at dere passer på. Kunne vært interessant å få vite om det blir sagt noe om dette i forbindelse med starten av ARC’EN, for det ble vel ikke gjort for ti år siden?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.