Endelig fremme

Vi har reist. Vi har faktisk gjort det. Og er nå i vårt nye «hjemland» SPANIA. For så lenge det varer da.

Men før vi reiste var det et skikkelig spetakkel for å komme seg av gårde. Eller jeg synes det var et spetakkel. Steinar er bestandig rolig og avslappet. Og vi fikk det selvfølgelig til. Huset ble faktisk tømt.

IMG_5556
Her har vi hatt det VELDIG mye moro.

Vi flyttet faktisk inn i uthuset.

20160807_090132
Og med oss flyttet alle de tingene vi skulle ha med oss. Og alle som bare ble kastet inn.

Men vi fikk jo litt hjelp 🙂 Hva har man ikke svigermødre til, om det ikke er for å kappe grener fra bjørka vår.

IMG_5450
Eva går på med «dødsforakt». Her skal ingen grener overleve.
IMG_5453
Anne Grethe og Eva tok ansvaret for å få vekk sagflis og spindelvev. Snekkeren fikk arbeide i rene og fine omgivelser.

Alle rommene i Storgata er leid ut, og det er også Vestfjordveien. Utleiemeglingen vil selvfølgelig fortsette å leie ut slik at det er fullt belegg til enhver tid (håper vi).

Viktige ting som privat økonomi og vaktmestertjenester er overlatt til gode venner. Hanne og Robert vil se til at alt fungerer perfekt. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med ordningen. Takk til dere som gjør det mulig for oss å reise ut på eventyr.

Hanne passer på at inkassobyråene ikke finner oss 🙂

 

Sjøulken Robert skal være vår "handy-man" i Storgata. Og nok en gang skal han være med over Atlanteren.
Sjøulken Robert skal være vår «handy-man» i Storgata. Og nok en gang skal han være med over Atlanteren.

Vi fikk faktisk sagt adjø til venner og familie i en storslagen fest. Eller det var faktisk flere «fester», og vi sa massevis av «ha det bra», «kommer til å savne dere», «kom på besøk», osv. osv.

IMG_5476
Familien Hem kom for å si ha det bra. Alle mann alle 🙂

 

IMG_5541
Ferdinand hjelper til med å pynte til fest. Pæretreet må gi tapt for kapteinen på «Hurra».
IMG_5548
Venner og familie har samlet seg til en ha det bra fest.

Det ble litt snørr og tårer, men det er mange som har lovet å komme på besøk. Så da får vi håpe at det blir virkeligheter og ikke bare slik man sier.

Så da er vi her da. I Marina Salinas. I Torrevieja på Costa Blanca i Spania.

IMG_5637
Den nye gata vår. Brygge B i Marina Salinas
IMG_5638
Og det nye «huset» vårt.. Endelig. Numa.

I Torrevieja (som betyr Gammelt Tårn) har de i alle tider drevet med utvinning av salt. Og det kan vi se når vi kommer fra flyplassen i Alicante. Byen ligger mellom havet og to store saltsjøer (Las Salinas). Det er fortsatt en stor industri her. Nå er byen en av de største turistbyene på Costa Blanca, og vi kan knapt bevege oss utenfor marinaen uten å høre norsk.

Eller retter sagt. Da vi kom frem til marinaen oppdaget vi at vi har fått ny nabo. Han bor i «Morgengry» og er fra Bergen. Så vi trenger ikke å gå ut av marinaen for å høre norsk.

Numa hadde pådratt seg en usannsynlig mengde med møkk i de månedene vi ikke har vært her. Og det er både inne og ute. Særlig ut. Og ganske mye inne også. Rengjøringen har begynt, men man skal ikke forte seg altfor mye. Først må batteriene byttes.

IMG_5624
Dette er bare tre av batteriene. Det er 4. Og de veier ihvertfall 50 kg hver.
IMG_5627
Utrolig hvor kapteinen kommer til. Men det er der batteriene er, så da får Steinar også plass.

Steinar har massevis av mengder av ting han må gjøre. Og en av yndlingsbeskjeftigelsene hans er å plukke båten min fra hverandre. I sine enkelte faktorer.

IMG_5618
Hva skal jeg si. En gang i fremtiden så blir det kanskje orden igjen?
IMG_5634
Trøsten er at jeg får spise på restaurant hver dag. Byssa er ubrukelig etter dette.

Men det gjør bare at jeg må vente med f.eks. støvsuging. Huff så lei meg jeg er . Vi kan jo ikke tråkke i bena på hverandre. Alt for husfreden vet dere. Kanskje det blir gjort en gang.

Men før han, altså kapteinen, rev fra hverandre byssa. Så lagde vi vårt første brød. I brødbakermaskinen. Fraktet hit fra Norge.

IMG_5628
Brødbakermaskin. Som vi har klart å lage brød i. Med spanske remedier. Godt vi har Google translate.
IMG_5631
Vi skal nok prøve å få tak i annet mel. Det ble litt svampaktig brød. Men fullt spisbart. Kanskje.

Siden kapteinen har revet fra hverandre båten min, så har jeg i dag  slitt med følgende ting:

Jeg har ruslet bort for å vaske tøy på «Lavanderia». Det tok MANGE timer. Strømmen gikk opptil flere ganger, så maskinen måtte startes på nytt igjen og igjen. Og mens jeg ventet, så må man jo gjøre ting. Fange Pokèmon for eksempel. Og så måtte jeg dusje. For man blir svett og sliten av slike utskeielser. Godt at kapteinen tar ansvar for å bytte batterier, levere forseil til reparasjon, installert AIS, fiksa jolla (som lekker bensin) osv. osv. Veldig tungt. Jeg blir sliten av alt dette slitet.

Så da er det godt at vi også kan kose oss litt.

IMG_5643
Og det er ikke en halv liter øl, det er en hel liter. Ihvertfall. Veldig kult, selv om den er veldig varm når vi nærmer oss slutten.

Så må jeg avslutte dette innlegget med noen bilder av Torrevieja. Det er faktisk ganske fint her.

IMG_5652
Litt av strandpromenaden med en av strendene.
IMG_5660
Hvem venter hun på tro? Det er flere slike flotte skulpturer langs strandpromenaden.
IMG_5664
Promenaden på moloen som skjermer marinaen. Den er nok en kilometer lang, og bestandig full av folk som spaserer, trimmer, mingler, leker og koser seg.
20160810_212245
Torrevieja by night. Vi kan ikke unngå å høre tivoli, disco, restauranter, glade mennesker og musikk hit ut til oss. Livsglede. Tjohei.

 

 

 

5 kommentarer til «Endelig fremme»

 1. Veldig hyggelig å lese Janne!
  Gleder meg til flere «reisebrev»??.
  Jeg var så lettsindig at jeg reiste til Tønsberg i dag uten paraply! At jeg kunne tro at det skulle bli oppholdsvær i dag, det har jo regnet hver dag siden dere dro (kanskje med et par unntak). Ny paraply ble innkjøpt og den ble det bruk for?????
  Deilig at noen koser seg i solen!

  1. Håper det var en fin paraply da 🙂 Her er det aldeles nydelig for tiden. Men i går tror jeg nok det falt 7 dråper regn 🙂

 2. Härlig läsning 🙂 Gleder meg till å fölge med videre! Kjenner igen molon i torrevieja och strandpromenixen – ja åsså NUMA så klart! Kos dere videre!!
  Klem fra Mona

  1. Her er det fortsatt nydelig. Selv om vi har hatt en overskyet dag. Eller ikke en hel dag. I går formiddag var det overskyet og regn. 🙂 Godt å få vasket Numa litt.

 3. Skal bli moro å «følge dere» på ferden ? Om «alt er på stell» nå ?skal jeg gjøre mitt, for å holde dere unna innkasso’n ? Klemmer fra nord ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.